Hedin säljer nybyggd Mercedes-hall till konkurrent

Hedin Bil har vuxit i raketfart genom uppköp. Men nu säljer bilkungen Anders Hedin av sin helt nybyggda Mercedes-anläggning i Uppsala till konkurrenten Veho Bil. Hallen invigdes så sent som i april på en galafest.

Bilimperiet Hedin Mobility Group upplever tuffa tider och gjorde en förlust på 487 miljoner kronor för andra kvartalet. Nu väljer bilkungen Anders Hedin att krympa sitt återförsäljarnät för Mercedes i Sverige. Mercedeshallen i Uppsala invigdes med pompa och ståt i april. Men redan efter sex månader väljer Anders Hedin att sälja det exklusiva bygget i Uppsala. Anläggningen som säljer och servar Mercedes-Benz personbilar och lätta kommersiella fordon säljs till konkurrenten Veho Bil. 

– Försäljningen är ett led i Hedin Mobility Groups långsiktiga plan för att optimera försäljningsnätverket för Mercedes-Benz i Sverige, vilket koncentreras till mellersta, västra och södra Sverige följande förvärvet av Mercedes-Benz Malmö under andra kvartalet i år, säger Anders Hedin, VD för Hedin Mobility Group i ett pressmeddelande. 

Hedin Mobilitys nybyggda Mercedes-anläggning i Uppsala säljs nu till konkurrenten Veho Bil. Enligt Hedin ska de koncentrera sig mellersta, västra och södra Sverige. Bild: Hedin Mobility

Veho Bil får nu en starkare position som Mercedes-återförsäljare i mellersta Sverige. Cirka 30 medarbetare kommer att flytta över till Veho Bil som del av affären, vilken är föremål för myndighetsgodkännande och förväntas slutföras som senast under slutet av året.
– Det här förvärvet stärker Veho Bils position som nyckelpartner för Mercedes-Benz i Sverige. Även i utmanande tider fortsätter vi att investera, vilket visar vår tro på framtida potential och nära samarbete med Mercedes-Benz, säger Veho Bils vd Jonas Kervenhed.
LÄS MER: