Hedin Bil i ny storaffär – köper direkt av Mercedes

Bilimperiet Hedin Mobility fortsätter att växa i snabb takt. Nu tar Anders Hedin över Mercedes-Benz egen anläggning i Malmö.
– Vårt framgångsrika partnerskap med Mercedes-Benz i Sverige bygger på en relation som sträcker sig över fem decennier, så vi är naturligtvis mycket glada över detta avtal och möjligheten att representera varumärket i södra Sverige, säger Anders Hedin. 

Hedin Mobility Group har vuxit till en av Europas absolut största bilhandelskedjor, och nu görs ytterligare ett prestigefyllt uppköp. Hedin har ingått avtal om att förvärva Mercedes-Benz Försäljnings AB (“Mercedes-Benz Malmö”), ett helägt dotterbolag till Mercedes-Benz Sverige AB. Affären omfattar hela Mercedes-Benz Malmös verksamhet inom fordonsförsäljning och servicemarknadstjänster. Även fastigheten i Fosie i Malmö om 14 596 kvm där verksamheten bedrivs. Anläggningen är nyligen renoverad till toppskick.

Under 2022 sålde Mercedes-Benz Malmö närmare 2 200 nya och begagnade fordon. Mercedes-Benz Malmö är en fullserviceanläggning med nya och begagnade Mercedes-Benz personbilar och transportbilar. Till anläggningen hör ett showroom på 4355 kvadratmeter och en stor verkstad. Totalt har Mercedes-Benz Malmö 137 anställda som nu går över till Hedin Mobility Group. 

Hedin Mobility Group köper upp Mercedes-Benz anläggning i Malmö.

Hedins utveckling som återförsäljare av Mercedes-Benz är smått sagolik. De började sälja Mercedes-Benz bilar år 1985 i Borås. Nu är företaget ett av de största i Europa på Mercedes med över 90 försäljningsställen i åtta länder. Enligt Hedin är den senaste affären ett strategiskt steg. Affären ska granskas av konkurrensmyndigheter, men väntas bli klar under andra kvartalet i år. 

– Vi ser fram emot att välkomna medarbetarna på Mercedes-Benz Malmö till Hedin Mobility Group och fortsätta erbjuda befintliga och nya kunder i regionen en förstklassig varumärkesupplevelse, säger Anders Hedin.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester