Bilkungen Anders Hedin tar över hela Ford i Finland

Hedin Mobility Group gör ytterligare en storaffär. Nu tar bilhandelsjätten över hela Fords verksamhet i Finland. 

Bilkungen Anders Hedins imperium Hedin Mobility Group fortsätter att växa kraftigt och presenterar ytterligare en storaffär idag. Hedin och Ford Motor Company har undertecknat ett icke-bindande samförståndsavtal om att Hedin tar över Fords nationella försäljningsbolag i Finland. 

Affären innebär att Hedin Mobility Group tar över hela verksamheten med import och distribution av Fords personbilar, lätta nyttofordon samt reservdelar och tillbehör på den finska marknaden. Sedan tidigare har Hedin tagit över all import och distribution av Ford i Sverige. Affären innebär att Hedin tar en allt tydligare position  importör och distributör med egen detaljhandelsverksamhet.

Ford F-150 är en av bilmodellerna som Hedin Mobility Group importerar och distribuerar.

Koncernen är nu importör och/eller distributör för tio fordonstillverkare i flera länder runt om i Europa. Hedin Mobility Group är -ven en Ford-återförsäljare i Sverige, Finland och Nederländerna med totalt 44 försäljningsställen. I Finland har Hedin Ford-återförsäljare i Helsingfors, Raisio, Esbo, Borgå, Varkaus och Björneborg med en andel på 23 % av Fords försäljning i landet. 

– Vi är stolta över att fördjupa vårt befintliga partnerskap med Ford Motor Company och ser fram emot att ytterligare investera i Fords varumärke – ett av de största i vår koncernportfölj. Att säkerställa varumärkesupplevelsen för befintliga och nya kunder i hela det finska Ford-nätverket är kärnan i detta samarbete, och vi kommer att dra nytta av vår erfarenhet som distributör på flera marknader och vår lokala kunskap om detaljhandelsmarknaden för att underlätta fortsatta framgångar för Ford inom Finland, säger Anders Hedin i ett pressmeddelande.

– Hedin Mobility Group är en mycket erfaren fordonsimportör och distributör över hela regionen, inklusive den framgångsrika importen och distributionen av Fords varumärke i Sverige sedan 2021. Vi är övertygade om att de kommer att skapa rätt ram för Fords framtida utveckling och framgång i Finland, säger Jon Williams, General Manager för Ford Blue, Ford i Europa.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester