Tesla Model Y billigare än Model 3 i USA

Tesla Model Y är numera billigare än Model 3 i USA. Den mindre Teslan får inte längre klimatbidrag – medan Model Y nu kan köpas från 385 000 kronor. 

Många elbilar har tappat sina klimatbidrag i USA för 2024. Oftast handlar det om att bilarna har batterier som är tillverkade i Kina eller var bilen är byggd, då tappar de rätten till en skatterabatt på motsvarande 77 000 kronor. Modeller som tappat rabatten för 2024 är bland annat Volkswagen ID.4, Nissan Leaf, Ford Mustang Mach-E och Chevrolet Blazer, Equinox och Silverado EV, uppger Clean Technica. Även Teslas Model 3 Standard Range och Long Range AWD mister rabatten på grund av batteridelar från Kina. 

Det har fått den lustiga konsekvensen att en Tesla Model Y nu är billigare att köpa i USA än den mindre Model 3. Den billigaste versionen av Model Y kostar nu från 385 000 kronor efter skatterabatten i USA, medan köparna av Model 3 får finna sig i att bli utan federala bidrag och betala från 400 000 kronor. I Sverige startar priset för den billigaste Tesla Model Y på 574 170 kronor och klimatbonusen är borttagen sedan november 2022.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester