Ikoniska Mustang-modellen återuppstår – får V8 på 460 hk och manuell låda

Annons

För första gången någonsin kommer Ford Mustang Mach 1 till Sverige. 
Den ikoniska sportversionen av Mustang får 460 hk och sexväxlad manuell låda. 
V8:an på fem liter är anpassad för både väg och bana. 

Den ursprungliga Mustang Mach 1 lanserades 969 och byggde vidare på Mustang GT-modellen. Under årets digitala Goodwood-festival avslöjade Ford att Mustang Mach 1 nu för första gången någonsin kommer till Sverige och Europa.

Annons

– Den ursprungliga Mach 1 hade ultimat Mustangprestanda och bevisade sig verkligen inom motorsporten. Nya Mach 1 är den mest kapabla Mustangen som någonsin har nått Europa. Den har en unik stil, och går att köra direkt ut på racingbanan, så den fyller mer än väl ut kostymen för det här legendariska märket, säger Matthias Tonn, programingenjörschef för Mustang Mach 1 på Ford Europa.

Mustang Mach 1 har Fords 5,0-liters V8-bensinmotor med 460 hästkrafter, som är speciellt anpassad för förbättrad prestanda både på vägen och på banan. Europeiska kunder får dock nöja sig med 30 hk mindre än de som köper bilen i USA, samt 40 Nm lägre vridmoment.

Annons

Mach 1 är den första av serieproducerade Mustang-modellen i Europa med en sexväxlad manuell växellåda från TREMEC, med varvtalsmatchning för sömlösa växlingar. Växellådans förbättrade prestanda möjliggörs bland annat genom en dedikerad oljekylning.

Mustang Mach 1 är utrustad med stötdämparsystemet Magneride, som kalibrerats tillsammans med styvare framfjädring och krängningshämmare och som anpassar dämpningen i realtid efter olika vägförhållanden. Mustang Mach 1 har även anpassad elektronisk styrningshjälp, EPAS, som ger den mest exakta styrningen bland alla europeiska Mustang-modeller.

Annons

Mustang Mach 1 exteriördesign har ränder över huv och sidor, unik karosstyling och unika 19-tums lättmetallfälgar. Varje Mustang Mach 1 kommer även att bli individuellt numrerad.

Mustang Mach 1 har premiär i Sverige under 2021. Mer information om priser och beställning kommuniceras inom kort. 

Annons

Köp din Ford Mustang online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *