Mekaniker får miljonböter – behöll Porsche i 11 år

Den här historien slår den vita Opeln i Roy & Rogers Mack med hästlängder. Verkstad behöll arkeologens Porsche i elva år. När den återlämnades var bara chassit kvar. Nu har mekanikern dömts till miljonskadestånd.

Dr Penelope Horlick från Oxford är en ovanlig arkeolog. Det är inte många ur hennes skrå som åker runt med en Porsche 911 Tiptonic för en miljon kronor. Eller ens bryr sig om vilken bil de har.  Problemet började en regnig sommardag 2010. Penelope var ute och körde när hon fick syn på ett hål i vägen. Kvickt manövrerade hon undan, men samtidigt hände något med bilen. När hon senare skulle starta den för att hämta sin dotter ville bilen inte starta. 

Då vände hon sig till mekanikern Jagjiwan Jhally som har en verkstad i Beckenham utanför Oxford. Han påstod sig kunna laga hennes arma Porsche. Men därefter hände ingenting. Mekanikern ringde inte och Dr Horlick blev både irriterad och fundersam, därför hörde hon av sig till Jagjiwan. Men han viftade bort henne och sa att han behövde mer tid. Motorn var i behov av en stor renovering, påstod han. Verkligheten överträffar det som hände mannen med vita Opeln i ”Macken”.

Men tiden blev till år och Dr Horlick bestämde sig för att köpa en Audi medan hon väntade på sin Porsche. Samtidigt försökte hon med jämna mellanrum höra av sig till verkstaden. Men då blev mekanikern irriterad. Han menade att han hade rätt till bilen och krävde henne  på 9000 pund för lagerhållning.

Dr Penelope Horlick har inte gjort sig en akademisk resa genom att vara snäll. Hon blev rasande och då lämnades Porschen tillbaka. En dag stod den på hennes uppfart. Men då återstod bara chassit, motor, växellåda och andra vitala delar saknades.

Dr Horlick blev skogstokig och drog med sig mekanikern till domstol. Efter förhandlingar har han nu dömts att betala henne omkring 1,5 miljoner svenska kronor, jämte rättegångskostnader, uppger The Sun.
LÄS MER: