Villa, vovve och Tesla – så ska Volvo ta revansch

Volvo Cars har haft ett mycket tufft år i Sverige under 2023 och tappar stort. Märket får den lägsta marknadsandelen på flera decennier och Tesla Model Y petade ner Volvo XC40 som mest sålda bilmodell. Nu laddar Volvo om för att försöka ta revansch på Tesla. 
– Volvo EX30 är ett viktigt tillskott i vår portfölj som kommer att bidra till våra ambitioner under 2024, säger PR-chefen Magnus Holst till Carup.

Villa, vovve och Volvo gäller inte längre i Sverige. Nu är det villa, vovve och Tesla. Under 2023 är det Tesla Model Y som är den mest sålda bilmodellen och Volvo får finna sig i andraplatsen på modelltoppen, något som bara hänt en gång tidigare sedan 1960-talet. Volvo har tappat rejält i Sverige och 2023 blir det sämsta året på decennier. Marknadsandel är nere på runt 13 procent efter att ha legat på 15 procent i flera år. 

Men frågan är hur länge Tesla får vara etta på modelltoppen. Många svenska företag har slutat köpa Teslas bilar sedan strejken bröt ut och det blir allt svårare att hålla försäljninge3n uppe. Samtidigt laddar Volvo om med sin viktigaste modellansering på flera år. Under början av 2023 startar leveranserna av Volvo EX30. Enligt uppgifter till Carup från flera Volvoanställda har beställningarna överträffat förväntningarna och mycket talar för att EX30 kan bli Sveriges mest sålda bil nästa år.

Kan Volvo ta tillbaka positionen som Sveriges mest sålda bilmodell 2024 med nya EX30? Nästa år får vi svaret.

– Vi är marknadsledare, om än på en svag och vikande marknad, en position vi avser behålla. Volvo EX30 är ett viktigt tillskott i vår portfölj som kommer att bidra till våra ambitioner under 2024, säger Volvos PR-chef Magnus Holst till Carup. 

På den internationella marknaden har det gått bättre för Volvo i år. Märket är på väg mot all-time-high med över 700 000 sålda bilar. Allt talar för att Volvo slår det Det tidigare försäljningsrekordet på  705 452 bilar är från 2019. Men till försäljningsmålet på 1,2 miljoner 2025 som utlovades vid börsintroduktionen är det långt kvar.
Fotnot: Bilden ovan är montage.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester