Tesla in i priskrig på privatleasing – den är billigast

Nu är det priskrig på privatleasing av elbilar igen. Tesla Model Y med bakhjulsdrift går nu att privatleasa billigare än ärkerivalen Volkswagen ID.4. Men den som vill komma betydligt billigare undan väljer en helt annan elbil.

I takt med hårdare konkurrens på elbilar och fallande räntor börjar det bli billigare att privatleasa nya elbilar igen. Sedan tidigare går det att privatleasa en Volkswagen ID.4 5395 kronor i månaden för 1000 mil.

Nu väljer Tesla att lägga sin under det priset och Model Y RWD erbjuds nu med privatleasing från 5 190 kronor per månad. Något förvånande är det billigare att privatleasa Model Y än Model 3, men det beror på att det beräknade andrahandsvärdet är högre för Model Y, något som har stor påverkan på leasingkostnaden. 

Den som vill komma något billigare undan kan titta Nissan Ariya. Med det mindre batteriet på 63 kWh och bakhjulsdrift går att privatleasa för 4995 kronor per månad. Och då ingår 1500 mils körsträcka per år, vilket ger en betydligt lägre milkostnad än för Tesla och Volkswagen. 
LÄS MER: