Läckta bilder inifrån: Så lyxig blir Volvo EM90

Nya bilder som visar interiören i lyxbussen Volvo EM90 har läckt ut. Bilen får enorma utrymmen och lyxiga flygplansstolar med fotstöd. 

Volvo EM90 har världspremiär den 12 november, men redan nu har bilder på bilen läckt ut i flera omgångar. Exteriören blev officiell när Volvo skickade in bilder till kinesiska myndigheter, och nu har även insidan läckt ut via Cochespias. Bilen blir av allt att döma den lyxigaste någonsin från Volvo . 

Stora delar av inredningen hämtas från Zeekr 009, som även fått låna ut sin exteriör till Volvo EM90. Instrumentpanelen påminner om Zeekr, men får vissa Volvo-unika detaljer. Andra sätesraden i bilen består av två lyxiga flygplansfåtöljer med massage, stora nackstöd, brickbord och utfällbara fotstöd. Bilen tycks dock få ett riktigt baksäte i tredje raden, vilket gör den sjusitsig. 
LÄS MER: Löjlig bluff med Volvomärke på EM90

Volvo framhåller att de dubbla A-stolparna har en viktig säkerhetsfunktion. Bilen får Bowers & Wilkinson-ljudsystem med 21 högtalare med en total effekt på 2460 Watt. Sätena kommer att ha högtalare integrerade i nackstöden.

Bilen får skjutdörrar för att underlätta in- och utsteg för de åkande i baksätena. De exteriöra ändringarna jämfört med Zeekr 009 inskränker sig till en ny grill med ett falskt mönster och lampor med Thors Hammare. Baktill är lamporna något ändrade. I övrigt har Volvo ägnat sig åt klassisk badge engineering. 
LÄS MER: Löjlig bluff med Volvomärke på EM90

Volvo EM90 blir 521 centimeter lång, 202 centimeter bred och 186 centimeter hög. Det gör bilen till den största Volvon någonsin. Alla tekniska data är inte kända, men basversionen verkar bli bakhjulsdriven och få en effekt på 272 hästkrafter. Bilen ska gå att gå med ett batteri på hela 140 kWh, vilket ger en räckvidd på 822 enligt den kinesiska normen. Troligen kommer även en fyrhjulsdriven version med 544 hästkrafter. Bilen blir mycket tung, med 2830 kg är den 12 kg tyngre än Volvo EX90

Det mesta talar för att svenska köpare går miste om nya Volvo EM90. Volvo Cars har uppgett för Carup att det just nu inte finns några planer på att lansera bilen i Sverige. Även Volvo Cars i Norge har dementerat att den ska lanseras där. 
LÄS MER: