VW:s chockrea – toksänker privatleasing på ID.4

Volkswagen tokdumpar priset på privatleasing för storsäljaren ID.4. För den som köper bilen är priset fortfarande 584 900 kronor, men för den som privatleasar sänks månadskostnaden med hela 24 procent till 4995 kronor.

I slutet av förra veckan publicerade Carup en jämförelse mellan köp och privatleasing av olika elbilar och bensinbilar. Där var Volkswagen ID.4 på privatleasing en av de dyrare bilarna att äga med en milkostnad på 99 kronor. 

Nu tokdumpar Volkswagen månadskostnaden på ID.4 och erbjuder just nu ett pris på 4995 kronor per månad för den som kör 1000 mil. Det är en rabatt på 24 procent på det ordinarie priset som redan är sänkt till 6595 kronor per månad. Så sent som i mars låg priset på 7695 kronor, så från den nivån är sänkningen 35 procent. Enligt annonserna gäller det ett begränsat antal bilar.

Nu blir Volkswagen ID.4 betydligt billigare att privatleasa än Tesla Model Y RWD.

De flesta biltillverkare har officiellt sett inte gett sig in i något priskrig med Tesla som sänkte sina priser med upp till 150 000 kronor i januari. De höga listpriserna på elbilar har behållits, men nu sänks istället priserna på privatleasing kraftigt. Det är ett sätt att sänka priset utan att förarga kunder som nyligen betalat det högre listpriset.

Med en månadskostnad på 4995 kronor blir Volkswagen ID.4 en av de billigaste elbilarna att privatleasa just nu. Den som ska privatleasa huvudkonkurrenten Tesla Model Y RWD får betala 8894 kronor i månaden. En Volvo XC40 kostar från 7790 kronor att privatleasa med handlarkampanjer. Toyota har kampanj på bZ4X för 5995 kronor per månad, en modell som fått viss kritik för att räckvidden inte lever upp till det utlovade.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester