Volvos motor-vd: ”Värsta för klimatet lägga ner motorutveckling”

Volvo Cars och Geelys motorbolag Aurobay varnar för att lägga ner utveckling av förbränningsmotorer och vill ha samarbete med andra biltillverkare.
– Det värsta som kan hända klimatet och världen är att det inte finns någon vidareutveckling av dessa teknologier, säger vd Michael Fleiss till Bloomberg / Automotive News

Trots att Volvo Cars ska lägga ner sin tillverkning av förbränningsmotorer senast till år 2030 hävdar nu Volvos och Geelys motorbolag att förbränningsmotorer kommer att efterfrågas i många år. 

De uppmanar andra biltillverkare att satsa vidare och lägga förbränningsteknik i separata bolag. Han öppnar för samarbete med bilmärken utanför Volvo- och Geelysfären. 

– Även om alla dessa förutsägelser och ambitioner om att sälja elbilar går i uppfyllelse, år 2040 kommer så många som 75 procent av bilarna på vägen fortfarande att vara förbränningsbaserade, säger Michael Fleiss. 

Volvo och Geelys motorbolag tillverkar idag 750 000 förbrännings-, hybridmotorer och elmotorer i Skövde och Kina årligen. Michael Fleiss utesluter inte att bolaget kan börsnoteras om några år. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester