Världens dyraste Volvo – därför kostar den 212 miljoner

En risig Volvo V70 är till salu i USA för 20 miljoner dollar, motsvarande 212 miljoner kronor. 
Och det är helt på allvar. 
Hemligheten bakom rekordpriset: En unik nummerplåt ingår. 

Visst har priserna på begagnade bilar gått upp på grund av pandemi och inflation. Men 200 miljoner kronor för en gammal Volvo V70 från slutet av 90-talet känns lite väl magstarkt. Det skulle placera Volvokombin bland de allra dyraste bilar som sålts i världen. Normalt sett brukar du kunna köpa en V70 i det här skicket för i runda slängar 10 000-20 000 kronor. 

Anledningen till att bilen säljs för rekordpriset är dock att Volvon har en mycket speciell och åtråvärd nummerskylt med namnet ”New York”. Plåten ägs av familjen Halter och nu tycker de att de börjar bli hög tid att sälja den.

De har haft den i 40 år, ända sedan. staten New York började sälja personliga nummerskyltar. Volvon och nummerplåten verkar trögsålda, då annonsen på DuPont Registry nu legat ute ett par år. Volvon får de på köpet vare sig de vill eller inte. 

Det är inte första gången det tas rejält betalt för en registreringsskylt. Skylten ”1” såldes för över 100 miljoner kronor i Abu Dhabi. I Storbritannien köpte designern Afzal. Kahn ”F1” till sin Bugatti Veyron för fem miljoner kronor. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester