Mr Bean säljer superbilen för jättesumma 

En brittisk nationalikon säljer nu sin rullande skatt. Det är långt ifrån någn vanlig japansk bil – vilket blir tydligt genom den enorma prislappen. Mr Beans superbil har flera likheter med en Formel 1-bil.

Rowan Atkinsons Lexus LFA är långt ifrån vanlig japansk bil. Lexus och Toyota konstruerade avgassystemet i titan så att den skulle låta som en Formel 1-motor.  Motorn har tio cylindrar och är på 4,8 liter och ger 560 hästkrafter. Det blir inte sämre av att Mr Bean knappt kört bilen då den endast gått 482 mil. Det är betydligt mindre än hans kanske mer kända McLaren F1 som han en gång i tiden körde runt i och skapade rubriker kring sig.

Lexus LFA har blivit legendarisk bland många bilentusiaster. En del av magin är att V10-motorn varvade ända till 8700 varv. Motorn var så varvvillig att vanliga varvräknare inte kunde hänga med. Karossen är till stora delar gjord i kolfiber. 

F1:an och Atkinson blev en känd duo för många britter då han lyckades krocka med den två gånger. Den andra olyckan som skedde 2011 resulterade i en reparationskostnad på ett sjusiffrigt belopp räknat i brittiska pund. Efter olyckan fortsatte Mr Bean att köra bilen tills han sålde den 2013 för 106 miljoner kronor. En summa som måste sägas vara okej för en bil som gått 6598 mil.

Att Atkinson senare valde att köpa LFA är inte superkonstigt heller då den är starkt inspirerad av F1:an. Exemplaret Mr Bean nu säljer registrerades i Japan 2012 och exporterades till Storbritannien 10 år senare, där den köptes av skådespelaren. Vem som ska ta över den japanska superbilen vet vi inte än. Men vi får hoppas den tar väl hand om ikonens superbil som ligger ute hos Pistonheads för ett pris på 11,7 miljoner kronor.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester