Transportstyrelsen stoppar reg-plåtar – 99 kombinationer förbjudna

Nu går Transportstyrelsen ut och stoppar nya registreringsnummer med kombinationerna LOL1 och PED0. 
Sedan tidigare är 97 olika bokstavskombinationer förbjudna, men det finns bilar kvar ute i trafiken som kör med FUC och CUC. 
– Det stämmer, vi beviljar byte av registreringsnummer om det finns ”synnerliga skäl”
, säger Transportstyrelsens presschef Mikael Andersson till Carup.

Transportstyrelsen har beslutat att spärra ytterligare två bokstavskombinationer när det gäller vanliga registreringsnummer. Sedan tidigare finns det 97 ord som är spärrade, som syns på bilden härintill. 

– Vi har nyligen också beslutat att spärra följande två kombinationer ”PED0” OCH ”LOL1”, berättar Transportstyrelsens presschef Mikael Andersson för CarUp. 

Den som redan har fått kombinationerna PED0 och LOL1 har möjlighet att få byta registreringsnummer om de ansöker hos Transportstyrelsen. Men sedan tidigare är det 100-tals fordonsägare som kör runt med kombinationer som FUC, CUC, BAJ, KKK och ASS.

– Det stämmer att spärrade kombinationer finns ute i trafiken. Det har att göra med att skyltkombinationen tidigare tilldelats innan vi spärrade den. Vi beviljar byte av registreringsnummer om det finns ”synnerliga skäl” Kommer man in med en begäran om byte pga. en kombination som vi själva har spärrat beviljar vi byte, säger Mikael Andersson.

Synnerliga skäl innebär att kraven är högt ställda och att det rör sig om undantagsfall. Transportstyrelsen beviljar till exempel inte byte av registreringsnummer om bilägaren upplever att bokstavskombinationen är opassande eller om du vill ha den nya utformningen av bokstäver och siffror – det räcker inte som skäl.

Den som fått en obscen registreringsskylt får betala en avgift för att byta kombination. 

Köp din transportstyrelsen online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *