Patent avslöjar: Nya Polestar 5 kommer utan bakruta

Hela utseendet på nya elektriska Polestar 5 har blivit avslöjat. Poelstars nya flaggskepp kommer 2025, men redan nu avslöjar patentritningar hela bilen. Bilen kommer utan bakruta.

Än så länge har Polestar bara en modell på banan, men redan i höst kommer SUV:en Polestar 3. Den kommande Polestar 4 är också en SUV, men i mindre format. Polestar 5 kommer 2025 och delar av bilen har vi redan fått se i en Youtube-dokumentär. 

Polestar 5:s utseende avslöjas i detalj, tack vare patentskisser som den nederländska tidningen Autoweek har hittat.

Nu har den nederländska tidningen Autoweek avslöjat patentritningar som visar den kommande sportsedanen från alla vinklar. Bilen blir med vissa skillnader mycket lik konceptbilen Polestar Precept som visades för ett par år sedan. De djärva självmordsdörrarna har bytts ut mot vanliga dörrar. Bilen har också fått konventionella backspeglar istället för kameror. 

Det mest anmärkningsvärda är att bilen inte verkar få någon bakruta. Polestar har dragit ner glastaket en liten bit istället och ersätter bakrutan med en kamera. Polestar 5 blir märkets första helt egna modell som inte bygger helt på Volvos arkitektur, den får bland annat lomma aluminiumkaross. Den nya modellen blir 4,7 meter lång. Målet är att Polestar 5 ska konkurrera med Porsche Taycan och Tesla Model S. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester