Konkursade Fisker återkallar 1000-tals elbilar igen

Fisker tvingas återkalla över 11 000 elbilar efter att ett farligt problem upptäckts. Denna gång ska det vara elektriska vattenpumpar i kabinen som strular och kan begränsa bilens hastighet. 

Sedan Fiskers konkurs har problemen för företaget bara fortsatt att rulla in. Förra veckan gick Fisker Sverige i konkurs och nu måste biltillverkaren återkalla 11 308 bilar på grund av ett fel med bilens elektriska vattenpumpar. I Europa är 3343 Fisker Ocean-ägare drabbade. 

Problemet med de elektriska vattenpumparna ska enligt Fisker vara att det kan uppstå ett kommunikationsfel där pumpen uppmanar till ett batterihanteringsystem som aktiverar ett läge där batterieffekten begränsas till 8,5 kW och låser bilens hastighet mellan 16 km/h till 32 km/h.
– Återkallelsen är frivillig och Fisker samarbetar fullt ut med NHTSA i frågan, säger en talesperson från Fisker till Fox Business. 

Enligt National Highway Traffic Safety Administration mer känd som NHTSA ökar felet risken för olyckor även om ingen har rapporterats in ännu. Ett brev skickas ut till alla Fisker Ocean ägare senast den 25 augusti där mer information ges.

Enligt Foxbusiness kommer det vara gratis att fixa problemet där företaget kommer installera nya förbättrade elektriska vattenpumpar. Det är inte heller första gången Fisker tvingas återkalla sina bilar då ett mjukvarufel upptäcktes under juni som tvingade 11 201 bilar att återkallas, något vi skrev om på Carup då. Bilen har även återkallats för att den kan låsa in ägarna i kupén på grund av felaktiga dörrhandtag.
LÄS MER: