Fiskers bakslag: Måste återkalla 11 201 bilar

Det kan finnas fler tillverkade Fisker Ocean än vad som tidigare varit känt. Fisker tvingas nu återkalla 11 201 bilar på grund av mjukvarufel. Tidigare har Fisker uppgivit att de tillverkat 10193 bilar. 

Mitt under brinnande kris tvingas konkurshotade Fisker att återkalla 11 201 exemplar av elbilen Fisker Ocean. Det handlar om två olika fel. 11 201 bilar kan drabbas av ett felläge som gör att de tappar motorkraft. Sedan har 7145 bilar fel på den regulatoriska standarden för mätare och ikoner i bilens display. Båda felen ska enligt Fisker kunna lösas med mjukvaruuppdatering på distans, men tidigare har vissa ägare haft svårt att få hem ny mjukvara.

Tidigare har det bara varit känt att Fisker producerat 10 193 bilar. Företaget har uppgivit att de sålt omkring 5000 bilar. Den nya siffran visar att det sannolikt producerats 11 201 Fisker Ocean, siffror på 18 000 återkallade bilar som flera nyhetskällor gått ut med är sannolikt inte korrekta.

Fisker kämpar mot ett akut konkurshot, men har hittills lyckats undvika att gå om omkull. Bolaget kunde nyligen inte betala en stor avbetalning på ett av sina nya lån. De har i flera omgångar sagt upp en stor del av sin personal.
LÄS MER: