Fyra döda efter brandtragedi med Tesla

Fyra personer omkom efter att en Teslabil kraschade in i en vägskylt och började brinna i Frankrike. Tre av offren i tragedin var ungdomar som jobbade på samma restaurang, den yngsta 16 år. Den fjärde omkomna var bilens 65-årige ägare tidigare på kvällen ätit på restaurangen.
– Det är en katastrof, vi är förkrossade, jag ser deras bilar på parkeringen, säger restaurangägaren.

Restaurangen La Table de l’Argentière i Melle, Frankrike är i sorg. Tre anställda män i åldrarna 16, 21 och 27 följde med en kund under lördagen efter deras arbetspass för att provköra kundens Tesla. Vad som hände efter det är i nuläget inte helt klarlagt, men runt klockan 22:30 larmar en bilist om en brinnande elbil inte långt bort från restaurangen, uppger La Nouvelle Republique.

När brandkåren kom fram till platsen möttes de av en brinnande Tesla. När bilens släckts stod omfattningen av tragedin klar och räddningstjänsten hittade fyra förkolnade kroppar. Enligt deras rapport från händelsen verkar det som om Teslan ska kraschat in i en vägskylt för att sedan rulla 200 meter där den sedan brann upp. Orsaken bakom kraschen är oklar, men på vägsträckan syns det tydliga bromsspår från Teslan.

Det finns inga ögonvittnen till tragedin, men åklagarmyndigheten i Niort har inlett en förundersökning om händelsen för att ta reda på hur branden uppstod. Det kommer även utföras en undersökning av elbilen, samt en obduktion av de avlidna. 

Ägaren till La Table de l’Argentière, Daniel Mautret, blev orolig när det tog tid för hans anställda att komma tillbaka från bilresan och bestämde sig därför för att åka ut och leta efter dem. Efter ett tag möttes han av en stor kö av bilar och började ana att något gått fel. 

– Jérémie, kocken hade varit här i två år, det var till och med förutbestämt att han skulle ta över restaurangen i slutet av året. Den unge konditorn hade precis blivit anställd för tre veckor sedan och var en mycket professionell person. Att den unge lärlingen på 16 år hade åkt med dem visste jag inte, säger Daniel Mautret med tom röst, skriver France3. 

Vad som kommer hända med restaurangen framöver är fortfarande oklart. 
– Vi vet inte hur vi ska göra det. Vi har inte modet att ha folk på fest. Jag har inte ens orkat ringa folk än, sa Daniel Mautret, till La Nouvelle Republique.
LÄS MER: