Toppfartstest med gammal dieselbil får oväntat slut

En 30-årig diesel-Mercedes S350 med en raksexa pressas upp i toppfart på autobahn.  Den gav allt vad den hade och lyckades nå en hastighet på 185 km/h. Men övningen får ett oväntat slut.

Det är inte mycket som kan döda en äldre Mercedes W140 med en dieselmotor, men en som försöker med detta är en förare från kanalen “TopSpeedGermany”. I ett klipp på kanalen kan vi se en person som sitter bakom ratten i en Mercedes S 350 från 1994, som han sedan kör ut på autobahn. 

Väl ute på den tyska motorvägen får vi följa med hur bilen accelererar från 60 km/h till 100 km/h på 17 sekunder. En tid som inte är jättesnabb. Efter en stund ute på motorvägen lyckas dock föraren nå 185 km/h. Ett tecken på att bilens 150 hästkrafter som den ska ha haft i ett nyskick inte verkar ha försvunnit helt och hållet.

Men något som inte verkar klara av att pressas till 185 km/h är motorn själv. Direkt efter att bilen lyckats nå topphastigheten bildas det rök under huven som sipprar ut. Dessutom börjar varningslampan för kylvätskan att lysa på instrumentpanelen. 

Föraren kör sedan av vid nästa avfart och stannar bilen. Motorhuven öppnas sedan och ett enormt rökmoln flyger upp. Om detta var den trettioåriga dieselbilens sista resa får vi inte veta i klippet. Men vi vet i alla fall att den fick njuta av en hög hastighet i en av sina sista stunder. En dieselmotor som inte fick göra det var en trimmad Cummins-diesel på 3000 hk som exploderade under en rullande landsvägstävling.
LÄS MER: