Helt utbränd – första dödsolyckan med Cybertruck

Första dödsolyckan har inträffat med en Tesla Cybertruck. Efter kollisionen började bilen brinna. Nu ska den tragiska händelsen utredas. 

Natten mot måndag kom larmet till polismyndigheten i Baytown, Texas. En Cybertruck som färdats längs den mindre Fisher Road och som skulle köra upp på den större genomfartsleden Cedar Port Parkway hade utan känd anledning kraschat in i en betongkulvert.

När räddningsmanskapet kom till platsen såg man att det rörde sig om en Tesla Cybertruck, men det var inte mycket kvar av fordonet. Det mesta var utbrunnet och föraren, som färdades ensam, var så svårt brännskadad att man inte kunde identifiera honom, uppger KHOU.

Enligt polisen i Baytown, som ligger några mil utanför Houston vid Mexikanska Gulfen, körde Cybertrucken av vägen. Därefter fortsatte den rakt in i en betongkulvert och brann nästan helt upp.  Man har fortfarande ingen aning om varför föraren körde av vägen. Men polisen spekulerade i att det kunde också röra sig om ett akut sjukdomsfall som gjorde att han förlorade kontrollen över sin bil. 

Det här är den första dödsolyckan med en Cybertruck, enligt Electrek. Den första kända kollisionen inträffade i december förra året och därefter har det kommit flera tillbud.  Både Teslas andra modeller och Cybertruck har tidigare haft mycket god statistik när det kommer till säkerhet. Men att den här Cybertrucken började brinna efter kollisionen väcker en del frågetecken.
LÄS MER: