Ferraris nya super-SUV tappar motorn i olycka

På en regnig motorväg står en totalkvaddad Purosangue där hela motorn slungats av och kastats iväg flera meter. Bilder från Kina visar efterdyningarna av en olycka som tros vara den mest våldsamma hittills med Ferraris nya SUV. Lustigt nog försöker ägaren rädda motorn – med ett paraply.

Tack vare fyrhjulsdrift, en nästan perfekt viktfördelning och flera andra smarta funktioner ska Purosangue vara den mest pålitliga Ferrari-modellen vid försämrade vägförhållanden. Trots detta tappade en förare kontrollen på en regnig väg i Kina och totalförstörde den dyrbara Ferrarin.

Detaljerna och bakgrunden till olyckan är oklart, men baserat på de bilder som publicerats på sociala medier syns hur mängder av delar tillhörande Ferrarin ligger utspridda på vägen långt bakom bilen. Det verkar alltså som att föraren krockat i en mycket hög hastighet.

Osannolikt nog slungades den enorma motorn ut ur bilen under olyckan och ligger flera meter bort vid vägkanten, inklusive avgassystemet som fortfarande sitter påkopplat. En komisk detalj är att ägaren efter olyckan lagt ett paraply över motorn för att skydda från regnet, vilket känns lite som att plåstra om ett brutet ben. Trots den otroliga smällen verkar det som att den övriga karossen klarat sig hyfsat bra.

Ferrari Purosangue har en 6.5-liters V12:a med 725 hk och 716 Nm utan turbo. Accelerationen från 0-100 km/h går på extrema 3.3 sekunder och den varvar ända upp till 8250 varv. Till skillnad från flera andra Ferrarimodeller tillverkas inte Purosangue i en begränsad upplaga. Istället består ungefär en femtedel av företagets totala tillverkningsvolym av Purosangue. Produktionssiffran uppskattas därför till någonstans mellan 2000 och 2500 exemplar per år. 

Företaget väljer själva ut vem som får köpa den exklusiva bilen. Den som har turen och får möjlighet att köpa Purosangue, får vara beredd att betala minst sex miljoner kronor. Det här är långt ifrån den första olyckan med Ferrari Purosangue, men baserat på bilderna verkar det vara den mest brutala hittills.
LÄS MER: