Tesla visar upp nytt offroadläge för Cybertruck

Tesla Cybertruck får ett nytt offroadläge. Bilen kan nu ta sig upp för branta klippor och köra i djupt vatten. Tesla visar upp hur alla funktioner fungerar i ett klipp. 

När Tesla lanserade sin Cybertruck utlovade de att bilen skulle ha olika avancerade terrängfunktioner. När kunderna sedan fick sina bilarna saknade de funktionerna som var inaktiverade. Men nu har Tesla aktiverat sitt nya offroadläge och demonstrerar själva hur det går att använda sig av det på bästa sätt. 

Så fort Cybertruck ägarna uppdaterar sin mjukvara i bilen kommer den att få sina nya funktioner tillgängliga. Till att börja med kommer en “Trail Assist-funktion” som gör att bilen kan färdas i en lägre hastighet i uppförsbackar utan att föraren behöver ha sina fötter på pedalen. 

En annan funktion är ett “Overland-läge” där bilen får ett maximalt grepp och långa fjädringsslag för att kunna avancera uppför branta klippor och samtidigt behålla en stabil motorstyrning.
– I “Overland-läget” handlar allt om däcken ska få fäste på marken, säger en av Teslas ingenjörer i klippet. 

I “Baja-läget” blir Cybertruck anpassad för att ta sig igenom en ökenterräng på ett roligt och spännande sätt. Dessutom kommer ett “Wade-läge” där Cybertruckens fjädring höjs samtidigt som batteriet trycksätts för att skyddas extra mycket från vatten. Med detta läge kan bilen köra på 81 centimeters djup.
– Ingen annan bil kan göra det här, säger en av ingenjörerna.

LÄS MER: