Hittas i skogen: Berömda bilar från Tom Cruise-film

Days of Thunder var en relativt framgångsrik racingfilm med Tom Cruise 1990. Nu har de berömda Nascar-bilarna från filmen hittats totalt förfallna i en skog i Florida. 
– Jag är lite orolig för vad finns kvar av dem och om de ens är värda att köpa men jag har en släpvagn, säger youtubern Coors Bandit som köpte bilarna.
 

Days of Thunder var en slags Top Gun på hjul är den gjorde debut 1990, fyra år efter den flygande succé. Tom Cruise spelar Nascar-föraren Cole Trickle som kraschar och vinner om vartannat. Som tur är räddas han av Nicole Kidman när han kraschat. Bilarna har också en framskjuten roll och det är framförallt nummer 51 Mello Yello Lumina och nummer 18 Hardee’s Lumina. 

Youtubern Coors Bandit lyckas otroligt nog spåra upp stuntbilarna från filmen. Han får tips om att de står i en skog i Florida, och till slut får han kontakt med ägaren visa ett brev. Efter många år i skogen befinner de sig i upplösningstillstånd och håller på att rosta bort totalt, de har till och med stora hål i golvet Yotubern bestämmer sig för att köpa bilarna och kan med stora besvär lasta vraken på sin trailer. 
– Den här bilen är så risig att jag inte vet vad jag ska göra me de, men jag körde så långt för att få den, säger youtubern Joe Jackson som också kallar sig Coors Bandit. 

Någon renovering kommer det dock inte bli tal om för den nya ägaren. Han anser att bilarna är i för dåligt skick för att de ska kunna renoveras, och de kommer aldrig mer att komma tillbaka till racerbanorna. Inte heller nummer 51 som Tom Cruise körde i slutscenen i filmen.
– Jag tror inte att dessa bilar går att renovera. Jag tycker de är perfekta som de är. Jag vill inte förlora originaliteten från när de filmades. Om de är i en klimatkontrollerad miljö kommer de klara sig bra, säger Joe Jackson.