Kia avslöjar nya elbilar för hantverkare och taxi

Kias avslöjar sina nya transportbilar för hantverkare, taxichaufförer och andra grupper med behov av stora utrymmen. Dessutom kommer en minibil för städer. Bilarna kommer till Sverige om ett år. 

Kia visade nyligen upp tre nya eldrivna personbilar, men nöjer sig inte där. Nu avslöjar det koreanska bilmärket en ny offensiv på transportbilar med hela fem modeller. Nya PBV, Platform Beyond Vehicle, kommer i flera olika modeller och riktar sig till allt från hantverkare till taxichaufförer. Bilarna visas nu på CES i Las Vegas.

Fyra grundutföranden kommer att finnas: Basic, Van, High Roof och Chassi Cab. För Europas del planeras introduktion under första kvartalet 2026. De fem konceptbilarna visas i tre grundstorlekar. Senare kommer en större minibuss och transportbil. 

Dessutom avser Kia att komma med utbytbara karosser till sitt chassi. Då ska bilen kunna vara taxi på dagen och leveransbil på natten. På helgerna ska ägaren kunna använda den som campingbuss. Tre olika batteristorlekar kommer att erbjudas för att motsvara olika kundbehov. PBV-modellerna kommer att byggas vid Kias anläggningar i Hwaseong i Sydkorea.
LÄS MER: