Sylvester Stallones knallröda Mustang säljs på auktion

Nu säljs en riktigt speciell Ford Mustang från 1965 – i alla fall när det kommer till historiken. Den knallröda Mustangen med V8  har ägts av Sylvester Stallone och varit med i filmen Lock Up. 

Sylvester Stallone, 77, är en av de mest kända skådespelarna senaste decennierna, och har blivit odödlig genom roller som boxaren Rocky Balboa och supersoldaten John Rambo. Men han är också en stor bilentusiast. Nu säljs en av Stallones bilar på auktionssajten Catawiki

Det handlar om en knallröd Ford Mustang från 1965. Sylvester Stallone köpte bilen den 25 november 1989. Den har dessutom spelat med i filmen Lock Up, där Stallone hade en av huvudrollerna tillsammans med Donald Sutherland. En Mustang förstördes på fängelsegården, men den här bilen verkar ha överlevt i helt skick.

Mustangen har en V8-motor på 200 hästkrafter och finns idag i Tyskland. Den behöver registreras i Europa, men är annars redo för att ge sig ut på vägarna. Det finns en buckla och bränslemätaren fungerar inte, men det verkar lätt fixat. 

 Att få en Mustang med celeber historik kostar en rejäl slant extra. Den aktuella bilen har ett uppskattat pris på mellan 800 000 och 900 000 kronor. Just nu uppgår budgivningen till nästan 700 000 kronor. Auktionen avslutas på lördag.