Stephanie har bott 3 år i sin Tesla: ”Älskar det”

Många älskar sin bil men Stephanie Virovec tar nog priset. För tre år sedan flyttade hon till en Tesla Model Y efter att hennes pojkvän gjort slut.
– Jag sa upp mig från mitt jobb och flyttade i en Tesla med mina två husdjur. Nu sparar jag massor med pengar varje månad, säger Stephanie.

För snart tre år sedan tog Stephanie beslutet att säga upp sin lägenhet i Kanada och istället flytta ut till sin Tesla. Få bilar passar bättre att bo i eftersom bakdelen på bilen är bäddbar, dessutom har Tesla ett så kallat sleepmode som reglerar temperatur och friskluft på natten. 

Stephanie bor nu i bilen varje natt tillsammans med hund och katt. Hon säger sig spara 21 330 kronor i månaden sedan hon flyttade till sin Tesla. Tidigare hade hon levnadskostnader på 37 280 kronor i månaden. Nu slipper hon betala hyra, bolån och försäkringar och behöver bara det nödvändigaste  bilen, någon parkeringsplats hit och dit, campingavgift, mat och sin telefonräkning. 

Hon har en extra batteribank i bilen som gör att hon kan värma mat på en värmeplatta. Hon badar ofta ute i det fria, något hon gärna visar upp på Instagram, och använder offentliga toaletter.
– Jag kan laga mat varsomhelst eftersom jag har en bärbar batteribank som kan hålla igång värmeplattan. Mina matlagningsredskap bär jag med mig hela tiden, uppger hon.

När det är dags att sova fäller hon ned baksätena och lägger sin madrass ovanpå. Madrassen passar perfekt i Teslan och sovutrymmet är både slätt och bekvämt. Orsaken till att hon för tre år sedan bestämde sig för att flytta ut till bilen är ett förhållande som tog slut. Ex-sambon gav henne Teslan när de bröt upp.
– Tyvärr fungerade inte vårt förhållande och vi bröt upp med varandra”, säger Stephanie till tidningen Mirror. 

Som ett plåster på såren för den avslutade relationen och för att Stephanie skulle kunna resa tillbaka till sitt hemland Kanada fick hon Teslan av sitt ex. När hon kommit hem tog hon ett drastiskt beslut, som hon hållit fast vid.
– Jag kämpade med min mentala hälsa och det var framförallt under pandemin som jag började inse hur kort och skört livet är. Då bestämde jag mig för att jag ville testa på den nomadiska livsstilen,  eftersom jag hade tröttnat på att bo i min lägenhet, säger hon.

Kort och gott sa Stephanie Virovec upp sig från sitt dåvarande jobb på butiksjätten Costco. Istället för att sitta och uggla i sin lägenhet tog hon vara på möjligheten att leva livet medan hon kunde. Inspirationen fick hon från att ha tittat online på folk som levde ett nomadiskt liv i sina vans. Hennes tillvaro och livsstil byttes ut helt. Från ett bekvämt boende i lägenhet med allt du kan tänkas behöva till sightseeing runtom i Nordamerika – i en Tesla.

Nu dokumenterar Stephanie sina resor på sociala medier via sitt Instagramkonto Little Hippy Gal. Hittills har hon varit i Montana, Washington, Idaho, Utah, Nevada, Oregon, New Mexico, Kalifornien, Arizona och Texas. Just nu håller hon på att utforska den kanadensiska provinsen British Columbia som hon håller på att utforska just nu. 

Sina jobbfria dagar spenderar hon genom att promenera med sina husdjur, sitta på café, träna eller tillbringa tid ute i naturen. 
– Ingen dag är den andra lik. Allt är beroende på vart vi befinner oss och det är något jag verkligen älskar!, säger hon. 

Dagarna tillbringar Stephanie genom att upptäcka olika platser tillsammans med sina husdjur. Tack vare Teslas Dog mode kan husdjuren vara kvar i bilen om det inte är alltför varmt. 
– Jag kommer att bo i min Tesla tills jag hittar den perfekta skåpbilen eller ett litet tiny house – beroende på vad jag hittar först! säger Stephanie.