Renault 5 Turbo med mittmotor gjorde sensation på 80-talet

Den gjorde sensationen när den kom i början av 1980-talet och kallades för ”stålmusen”. Den sportiga och unika Renault 5 Turbo är en klassiker som fortfarande imponerar på bilentusiaster runt om i världen. Denna bil är en av endast 3167 som tillverkades och kan bli din på auktion. 

Renault 5 Turbo var en homologerinsspecial som gjorde sensation när den kom på 80-talet.  Bilen är konstruerad med en mittmonterad 1,4-liters turbomatad motor som ger 158 hästkrafter och en topphastighet på över 200 km / h. Detta gör det till en av de snabbaste och mest kraftfulla bilarna i sin klass.

Det unika utseendet på Renault 5 Turbo 2.1 lämnar ingen oberörd. Det har en låg profil och breda skärmar med stora luftintag som ger en aggressiv look. Dessutom har bilen ett utdragbart rutnät på bakrutan och en utdragbar frontspoiler som hjälper till att förbättra aerodynamiken och ge ytterligare stabilitet vid hög hastighet.

Interiört är bilen lika imponerande. Med en kombination av mörkblått läder och mocka, liksom stiliga aluminiumdetaljer, ger det en lyxig känsla. Bilen har även en inbyggd rullbur för extra säkerhet under höga hastigheter.

Denna specifika bil har varit i samma ägarfamilj sedan 1985 och har tillbringat de senaste 25 åren i ett antal privata bilsamlingar runt om i världen. Nu finns det möjlighet att förvärva denna unika bil på Collectingcars.com.

Den här bilen har också en körglädje utöver det vanliga med sin mittmotor. För bilentusiaster som söker en ovanlig och imponerande bil med en unik stil och avancerad teknik, är Renault 5 Turbo 2.1 definitivt ett bra val.