Nu säljer Håkan, 80, sin Aston Martin: Går bra i över 200 km/h

Nu säljs en riktigt härligt flärdfull gammal Aston Martin på auktion i Sverige. 
DB6:an har ägts av samma entusiast sedan 1992. 
– Nu får någon annan ta över och köra, säger ägaren. 

Aston Martin DB6 var modellen 1965 som ersatte James Bond-modellen DB5. DB6 må vara mindre omtalad och känd, men är en minst lika kompetent modell. Modellen har samma raka sexa som DB6, men en mer modern och mer strömlinjeformad kaross. 

Nu säljs ett fint exemplar av den ovanliga klassikern i Sverige. Håkan Björkman har hunnit bli 80 år och ska skiljas från sin klenod som han köpte för 30 år sedan i Hong Kong. 

–– När jag köpte den hade den gått 14 000 mil, och jag har kört 5500 mil med den. Den ska gå 250 km/h, men jag har bara varit uppe i över 200 km/h och då kändes den jättebra, säger han.  

Bilen fick en del rost- och motorrenoveringar och fick följa med hem till Sverige 1994. Det är en väl använd sportbil som gått cirka 20 000 mil, men i ett härligt patinerat bruksskick. 

– Tydlig och trevlig mekanisk känsla tillsammans med en annan mer subjektiv känsla som bara en rak sexa kan ge en förare av en klassisk bil bestyckad med en sådan, uppger Bilwebauctions Peter Sundfeldt. 

Inredningen är i den vackra kulören Natural och efter 57 år är skinner vackert patinerat. För soliga dagar finns ett Webasto soltak i tyg. 

– Ett exklusivt stycke engelsk sober kvalitativ grand touring med en slags extra dimension av diskret flärd och klass över hela ekipaget. Användarvänligt finskick och ratten på höger sida.