Vilt budkrig om Mercedes 190E 2.5-16 Evo II – såld för miljonbelopp

Annons

Är det här den ultimata 1990-talsdrömmen?
Köparna slogs vilt om en Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II när den dök upp på auktion häromdagen. 
Slutpriset blev häpnadsväckande 2,2 miljoner kr. 

Mercedes-Benz 190-serien är en av Daimlers mest producerade modellere och Baby-Benz tillverkades i inte mindre än 1,9 miljoner exemplar. Modellen är så slitstark att många ännu rullar på våra vägar. 

Annons

Desto mer sällsynt är tävlingsversionen 190E 2.5-16 Evolution II. Modellen tillverkades i endast 502 exemplar för att klara homologiseringen till DTM-serien. 

Och bilen är verkligen inte vilken 190-Mercedes som helst. Modellen har breddad kaross, andra stötfångare, 17-tums sexekrade hjul och en enorm bakvinge. Dessutom har den större bromsar än alla andra 2,5-16-modeller. I dag är det en av de mest åtråvärda Mercedes-modellerna hos samlare. 

Annons

Häromveckan dök ett mycket fint exemplar upp på Bring a trailer. En 2.5-16 Evolution II i nederländska Limmen med endast 9500 mil på mätaren. Bilen har dessutom fullstämplad servicebok och all dokumentation. Mycket bättre kan det inte bli. 

Det aktuella exemplaret var lackat i den ovanliga nyansen blåsvartmetallic, hade antracitläder och zebraträ runt växelspaken. Dessutom eljusterbara Recaro-stolar, luftkonditionering och taklucka. En nummerplatta avslöjar att det var exemplar 211 i serien. 

Evolution II-modellen hade en 2,5-liters Cosworth-trimmad fyra med 232 hk. Bilen har en femväxlad Getrag-låda  med ettan snett neråt. 

Efter en vild budstrid såldes Mercedes för 251 000 dollar, vilket med dagens växelkurs motsvarar 2,2 miljoner kronor.

Annons

Köp din Mercedes online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *