Tesla får rätt – kan använda kryphål för regplåtar

Tesla får nu rätt att få registreringsskyltar till sina bilar genom ett kryphål. Transportstyrelsen kommer inte stoppa ersättningsskyltarna som skickas ut till ägare. 
– Myndigheten kommer inte i dagsläget att gå vidare med en utredning gällande denna servicemöjlighet, uppger Susann Dahlberg Karlsson, sektionschef för Fordonsinformationsavdelningen. 

Trots att både hamnar, biltransporter och registreringsskyltar är blockerade i strejken har Tesla kunnat fortsätta leverera bilar nästan som vanligt. Nu slår Transportstyrelsen fast att Tesla har rätt att fortsätta använda ett kryphål för att få registreringsskyltar, uppger SVT. Transportstyrlsen kommer inte gå vidare med sin utredning. 

Efter att Postnord blockerat all post med registreringsskyltar till Tesla har företaget börjat beställa ersättningsskyltar hos Transportstyrelsen. Tesla gör beställningen själva, och skyltarna skickas sedan hem till ägaren. Ägaren har kunnat välja om de ska ha med sig skyltarna till leveransen eller om Tesla ska leverera bilen hem till dem. 

– Det som är viktigt nu är att staten och myndigheter inte ändrar regler under pågående konflikt och om regelverket varit så här tidigare så ska det fortsätta vara så. Sedan hade vi tyckt att det vore bättre om Tesla inte kunde göra detta, då hade vi kanske fått slut på den här konflikten snabbare, säger Veli-Pekka Säikkälä, avtalssekreterare på IF Metall till SVT.
LÄS MER: