Tesla hittade kryphål – så får köpare ut reg-plåtar

Tesla saknar registreringsskyltar till 1000-tals bilar. Bolaget överklagat Postnord-striden till hovrätten. Men nu har Tesla hittat kryphål som gör att bilarna ändå kan få registreringsskyltar och levereras till köpare. 

Det är inte lätt att hänga med i alla juridiska turer med Teslas stoppade registreringsskyltar. Först beslutade tingsrätten i Norrköping att Transportstyrelsen måste lämna ut skyltarna, sedan drogs det interimistiska beslutet tillbaka efter att Transportstyrelsen invänt. 

Dessutom har tingsrätten i Solna har beslutat att Postnord just nu inte behöver lämna ut post med skyltar, även om Tesla nu har överklagat det beslutet till hovrätten. Kontentan är att inga skyltar kommer till Tesla. Alla beslut är i väntan på att domstolarna ska avgöra tvistemålen mellan Tesla, Transportstyrelsen och Postnord. Hängde ni med?

Tesla uppger i en inlaga att 1000-tals bilar som är beställda av kunder saknar registreringsskyltar och att tidsnöden är stor. Men nu tycks ett kryphål ha hittats som gör att bilarna kan få registreringsskyltar och levereras trots strejken och Sekos blockad av Postnord. Den nya metoden gör att de nya Tesla-bilarna kan köras hem med registreringsskyltar av sina nya ägare. Detta uppges av flera Tesla-köpare i sociala medier.

Köparna skriver på ett köpeavtal eller leasingkontrakt och blir ägare till bilen. Tesla kan då med hjälp av en behörighetskod på registreringsbeviset beställa skyltar direkt hem till den nye ägaren, då fastnar de inte i posten. Köparen tar sedan med sig skyltarna vid leveransen och kan köra hem bilen, trots att 1000-tals registreringsskyltar blockeras av Postnord.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester