Nytt bakslag: Tesla får inga skyltar från Postnord

Tesla har drabbats av ett nytt bakslag i kampen för att få ut sina registreringsskyltar. Solna Tingsrätt avslår Teslas krav på att Postnord ska behöva lämna ut försändelser till Tesla innan målet är avgjort. 

Tesla ser nu ut att bli utan registreringsskyltar till 1000-tals bilar innan den viktiga slutspurten på fjärde kvartalet. Solna Tingsrätt avslår Teslas krav på att bolaget skulle få ut sin post från Postnord trots Sekos sympatistrejk. Tesla kan därmed snart inte leverera ut några bilar. 

Tesla hade krävt att de skulle få ut sin post i väntan på att deras stämning mot Postnord avgjordes i Solna Tingsrätt. Men i ett skriftligt beslut säger Solna Tingsrätt nej till den interimistiska kravet. 

– Om tingsrätten skulle bevilja den begärda säkerhetsåtgärden hade det i praktiken inneburit att den ena parten delvis hade fått rätt direkt. Det krävs mycket speciella förhållanden för att fatta ett sådant beslut och det kravet är inte uppfyllt. Målet innehåller svåra frågor om bland annat betydelsen av stridsåtgärder och postmottagares rättigheter. När tingsrätten avgör målet kommer tingsrätten att besluta om Postnord ska förpliktas att lämna ut försändelser till Tesla, uppger Solna Tingsrätt i sitt pressmeddelande. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester