Hittade dröm-BMW:n övergiven – fick köpa den för 300 kr

Tänk att få köpa sin drömbil för 300 kronor. Det var precis vad som hände den här ägaren till en BMW 635 CSI. Enda dilemmat är att bilen kan tas ifrån honom när som helst. 

Bilentusiasten Taylor Hetherington hittade en övergiven BMW 635 CSI. Som 18-åring lyckades han bli rättmätig ägare till drömbilen för endast 300 kronor. Idag är han ett helt garage fullt med samlarbilar, men den som ligger honom varmast om hjärtat är en BMW 635 CSI som han hittade övergiven. 

Han hittade bilen redan 2011 när han tittade runt i ett kommunalt garage där han hyrde plats till sin lilla Fiat Punto. En dag såg han att det var en springa på en garagedörr mittemot.Därinne stod en BMW 635 CSI med en madrass på taket och tre krossade glasrutor som tjuvar krossat. Taylor stängde garageporten och skruvade igen porten så att ingen skulle stjäla något mer. 

Det gick ett år och sedan fick han brev från kommunen om att garaget skulle tömmas och rivas. Då fick han veta att ägaren till BMW:n var försvunnen sedan tio år tillbaka och inte hade betalat hyran. Lagen gjorde att kommunen inte fick sälja bilen med vinst om den ursprunglige ägaren inte spårats. 

Genom att ansöka om registrering av bilen kunde han ta över den för endast 25 pund, motsvarande 300 kronor. Storbritanniens motsvarighet till Transportstyrelsen letade efter ägaren, men hen gick inte att spåra. 

Trots att bilen stått stilla i 13 år startade den raka sexan direkt när Taylor fixat nycklar och slagit i lite ny bensin i tanken. Han gjorde ytterligare försök att spåra ägaren, men det visade sig att mannen gått bort. Men om en arvinge skulle träda fram kan den när som helst ta tillbaka bilen. Men har han tur får han behålla BMW:n för alltid.

BMW 635 CSI är en av BMW:s mer åtråvärda modeller från 1980-talet. Bilen har en rak sexcylindrig motor på 3,4 liter och 220 hästkrafter.