Första officiella bilden på Polestar 3 – räckvidd på över 60 mil

Här är första officiella bilden på nya SUV:en Polestar 3. Bilen premiärvisas i oktober och ska tillverkas i USA.Räckvidden blir över 60 mil. 

Med bara någon vecka kvar till börsnoteringen på Nasdaqbörsen i New York passar Polestar på att visa upp första omaskerade bilden på sin nya eldrivna SUV Polestar 3. Bilen blir en smäcker SUV med moderna former.

Polestar 3 kommer med autonom motorvägskörning med hjälp avLiDAR-sensor från Luminar och centraliserad datorkraft från NVIDIA. Vid lanseringen kommer Polestar 3 att ha en drivlina med dubbla motorer och ett stort batteri med målsättning om en räckvidd på mer än 600 km (WLTP).

Bilen kan beställas i oktober och tillverkningen startar tidigt 2023. Polestar 3 kommer att tillverkas i USA och Kina.
– Polestar 3 är SUV:en för den elektriska tidsåldern. Vårt formspråk utvecklas med denna sofistikerade, stora, lyxiga elbil med en stark, individuell varumärkes-karaktär, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd. 

Polestar planerar att lansera en ny bil varje år under de kommande tre åren. Målet är att tiofaldiga försäljningen från omkring 29 000 bilar under 2021 till omkring 290 000 i slutet av 2025.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester