Efter chocksänkning – nu höjer Tesla priserna i Sverige

Nu verkar Teslas aggressiva prissänkningar ha kommit till en ände. I morse höjde Tesla sina priser i Sverige på de populäraste modellerna av Model Y med drygt 10 000 kronor. Fortfarande läggs en extra avgift på 9180 kronor på priset.

Teslas stora prissänkningar har varit vårens stora samtalsämne i bilbranschen. Försäljningssiffrorna för första kvartalet visade att prissänkningarna fått effekt. Men Teslas marginaler påverkades kraftigt negativt, och aktiekursen har skickats ner rejält. Och kanske började köparna vänta på nya prissänkningar.

Ny bryter Tesla trenden med stora prissänkningar i Sverige. I morse höjdes priserna med drygt 10 000 kronor på de två populäraste modellerna av Tesla Model Y. Den bakhjulsdrivna instegsmodellen kostar nu 560 170 kronor, upp med drygt 10 000 kronor. Priset är inklusive destinationsavgift på 9180 kronor.

Prispåslaget för Performance-modellen är nu bara 40 000 kronor. Foto: Maths Nilsson

Den populäraste versionen Model Y Long Range med fyrhjulsdrift ökar lika mycket och kostar nu 655 170 kr, inklusive avgifter. Den dyraste Model Y Performance påverkas inte och är nu bara 40 000 kronor dyrare än Long Range. 

Tesla fortsätter att lägga på sin leverans- och destinationsavgift först i steg 2, och avgiften skrivs ut med liten text på sidan. Den något dolda avgiften har kritiserats av svenska Konsumentverket och kan bryta mot prisinformationslagen. Den som funderar på att köpa en Tesla bör därmed vara medveten om att priserna som anges i konfiguratorn inte är slutpriset.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester