Äggbonde stämmer Ferrari – får inte köpa nya super-SUV:en

Den nederländske äggbonden Marcel Wulms, 47, nekas att få köpa nya suv:en Ferrari Purosangue som han beställt. Orsaken: Han anses inte vara tillräckligt fin – och bilen ska istället säljas till VIP-kunder. Nu stämmer äggbonden Ferrari för avtalsbrott. 

Nya Ferrari Purosangue har blivit en succé för Ferrari redan innan bilen börjat levereras. Kunderna står i kö för att få köpa SUV:en med V12-motor och 725 hästkrafter och en prislapp på fem miljoner kronor.

En  av de som redan beställt bilen är ägghandlaren Marcel Wulms, 47, i Nederländerna. Redan för två år sedan, innan Pursangue visats, skrev han på köpekontraktet i blindo, rapporterar Autoblog och BD. Marcel har till och med betalat en handpenning på 20 000 euro. 

Men nu när bilen blivit en jätteframgång vill Ferrari inte veta av äggbonden längre. Han anses inte vara tillräckligt fin och Ferrari har via återförsäljaren låtit meddela att endast VIP-kunder kommer att få köpa bilen. Dit räknas till exempel Zlatan och Per Gessle som under många år samlat på nya Ferrari-modeller. I september kom telefonsamtalet att äggbonden inte var önskvärd som köpare längre. 

Men historien slutar inte där. Nu har bonden stämt Ferrari och återförsäljaren Munsterhuis i Nederländerna. Det blir domstolen som får avgöra om köpekontraktet är bindande. Bilhandlarens advokat hävdar att Ferrari har rätt att ändra sig. 

Äggbondens advokat är dock riktigt på krigsstigen och kräver ett vite på 5000 euro för varje dag som bilen inte levereras, maximalt 250 000 euro, omkring 275 000 kronor. Om två veckor får vi veta hur domstolen dömer. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester