Guide och tips: Köpa begagnad Kia Ceed

Här är guiden som hjälper dig när du ska köpa en begagnad Kia Ceed. Kia är ett av de mest felfria bilmärkena så detta brukar vara ett tryggt begagnatköp. Modellen har blivit en av Sveriges populäraste bilar på senare år.

När Kia lanserades i Sverige på 90-talet tillverkade de riktiga budgetbilar som byggdes på gammal Mazdateknik. I dag har bilmärket gjort en enorm varumärkesresa och tillverkar flera modeller som befinner sig på den svenska säljtoppen. Bakom succén ligger Kias höga kvalitet och sju års nybilsgaranti som många kundeR uppskattar.

En av Kias toppsäljare är Kia Ceed som är populär på nybilsmarknaden och begagnatmarknaden. Vi ska nu ta en närmare titt på modellens senaste upplaga som började säljas 2018. 

Modell: Begagnad Kia Ceed

Kia Ceeds senaste generation är både större i längd och bredd än sin föregångare. Bilen är utrustad med den senaste tekniken och en stor touchskärm. En av framgångsfaktorerna bakom modellens popularitet i Sverige har förmodligen med dess stora utrymme att göra. 

När det kommer till modellens köregenskaper är Ceed inte den roligaste, men väldigt snål. Bilen kan uppfattas som bullrig under de längre resorna, men på det stora hela är det oftast en härlig bil att sitta i. 

Motor begagnad Kia Ceed

Kia Ceed erbjuder tre olika bensinalternativ när det kommer till motorer. De tre alternativen är följande: en 1,0 T-GDi-motor på 120 hästkrafter, en 1,4 T-GDi på 140 hästkrafter och en GDi-motor på 160 hästkrafter. 

Alla tre fungerar bra och är ungefär lika snåla. En som blivit mer populär med åren är laddhybriden på 141 hästkrafter. Den har fem mils elektrisk räckvidd, men bensinmotorn måste hjälpa till när bilen ska värmas eller kylas ner. 

Problem begagnad Kia Ceed

Enligt de flesta mätningarna ligger Kia i toppen av de mest felfria bilmärkena. Därför utsätter du dig inte för en jättestor risk ifall du köper en begagnad Kia Ceed. Det som kan vara viktigt är att se att den tidigare ägaren följt serviceplanen så att den sjuåriga garantin fortfarande gäller. Modellen är problemfri att äga, men inte lika rolig att köra. 

Ekonomi begagnad Kia Ceed

Kia Ceed är ett säkert köp som kommer med sju års nybilsgaranti upp till 15 000 mil, vilket gör att ifall du köper den som begagnad är chansen stor att även du omfattas av garantin.  Ägandekostnaderna för Kia Ceed ligger på en låg nivå då andrahandsvärdet och de låga driftkostnaderna är stabila. Bilmodellen är en av de säkraste bilarna som finns, vilket gör att du med stor sannolikhet inte kommer bli ruinerad av att äga en Kia Ceed.
LÄS MER: