Teslachef varnar anställda: ”Vill ni bli som VW?”

Teslafabriken i Tyskland firade tillverkningen av sin 400 000:e elbil. Samtidigt valde högsta chefen att varna de anställda från att gå samma öde till mötes som Volkswagen.
– Vill ni att vi ska ta en liknande väg? sa fabrikschefen André Thierig, enligt Frankfurter Rundschau. 

Teslas fabrik i Grünheide i utkanten av Berlin har den senaste tiden hamnat i ett medialt fokus. Under sommaren var sjukfrånvaron i fabriken på ungefär 15 procent och ledningsgruppen valde att ta till drastiska åtgärder, nämligen att göra hembesök hos de sjukanmälda.
– Vi åkte hem till ett utvalt antal, några av dem kunde vi inte hitta, medan andra blev mycket aggressiva, sa fabrikschefen André Thierig då.

Nu när fabriken skulle fira att de tillverkat sin 400 000:e elbil valde chefen att gå ut med ännu en varning till de anställda. Mitt under den festliga stämningen där de anställda bjöds på pizza och en längre rast höll André Thierig ett tal som minst sagt uppmanade till allvar, skriver Frankfurter Rundschau.

– Volkswagen förlorar en miljard euro varje år på grund av produktionsförluster. Problemen i Grünheide och Wolfsburg är mycket lika, sa han.
– Om 15-18 procent av de anställda här är ständigt sjuka och vi måste anställa mer personal för att kompensera för denna frånvaro, kommer de återspeglas i våra bilpriser, fortsatte han.
LÄS MER: