Gör om Lamborghini till Koenigsegg-dödare

Världens första Lamborghini Revuelto med dubbelturbo är snart här. Monsterbilen kommer med 2000 hästkrafter. Målet är att köra ifrån Koenigsegg, Bugatti och andra hyperbilar.

Lamborghini Revuelto är i dag en av världens snabbaste bilar. Det italienska kraftpaketet har en 6,5-liters V12-motor som tillsammans med tre elektriska motorer ger en kraft på 1001 hästkrafter. Topphastigheten för modellen ligger runt 350 km/h och 0 till 100 km/h gör den på cirka två och en halv sekund, men för vissa räcker inte det. 

Företaget Underground Racing håller nu på att ta fram en specialgjord Lamborghini Revuelto med dubbelturbo och flera andra uppgradera komponenter till sportbilens V12:a. Underground Racing tror att dessa ändringar kommer att göra att deras Revuelto kommer ha en kraft på 2000 hästkrafter och klara noll till hundra kilometer i timmen på mindre än två sekunder, uppger Autoevolution. Det innebär att den blir snabbare än både Bugatti och Koenigsegg.

Foto: Underground Racing
Foto: Underground Racing

När bilen är helt klar är inte avslöjat ännu. Men redan nu finns det bilder på den med en lila exteriör och svart interiör med några vita detaljer. 

När Underground Racing är färdiga med bygget får vi hoppas att de visar upp den i olika klipp. Med sina hästar skulle den krossa de flesta motståndarna. Det hade varit en häftig duell att ställa den trimmade Revuelton mot en McLaren W1 som “bara” har 1275 hästkrafter eller en Bugatti Tourbillon på 1800 hästkrafter.

Foto: Underground Racing
Foto: Underground Racing
Foto: Underground Racing

Men det är fortfarande oklart ifall Underground Racing kommer att behålla sportbilen efter de är klara med den. Hur mycket den skulle kosta i så fall är svårt att veta, men för att vara dyrare än en Tourbillon skulle det krävas mycket, då Bugattin kostar över 40 miljoner kronor. En vanlig Revuelto går för det mer blygsamma priset på 6,2 miljoner kronor.
LÄS MER: