Vanliga bilmissen på hösten: ”Etsar sig fast”

Många glömmer en sak på bilen på hösten. De riskerar frätskador på lacken.
– Om höstlöven etsar sig fast är det inte bra, säger Olle Bergstedt på Olles Bilrekond i Falun.

Hösten är här med ett påbud om att vintern står för dörren. Naturen håller på att komma till ro och människorna förbereder sig inför kylan. Då är det lätt att glömma bort bilen.
– Det är ditt investerade kapital och det kan vara bra att ta hand om det, säger Olle Bergstedt.

Han är expert på bilrekond med många år i branschen. Olle tycker att man ska sopa bort höstlöven så fort de landar på bilen. 
– Om de ligger över en natt så är det inga problem, men om de får vara kvar kan de etsa sig fast i lacken och då finns det risk för frätskador, säger Olle Bergstedt.

Olle Bergstedt på Olles Bilrekond i Falun.

Men det här är inte det värsta. Olle vill varna alla bilägare nu när vintern närmar sig. 
– Framförallt ska man se den här tiden på året som en påminnelse om att vintern är på väg och att det kan vara dags att kosta på sig lackskydd, det kostar lite, men i längden är det en bra investering som gör att bilen håller längre, säger Olle Bergstedt.

Vintern är en utmaning för bilarna. Det är den årstid som de slits mest under. Då kan du själv göra en insats för att just ditt fordon ska hålla längre. 
– Med vintern kommer det större påfrestningar på bilen. Vi får växlande temperaturer och det kommer salt och mer smuts på vägarna, det är bra om man förbereder sig på det, genom att se om bilen så att den klarar sig bättre, säger Olle Bergstedt.

Även om du har en ny bil går det inte att lita på galvaniseringen. Om bilägaren vill att den ska rulla längre och hålla sig i bra skick är det bra med lackskydd.
– Vi jobbar mot de stora bilmärkena och ser att man har dragit ner på galvaniseringen, då är det lätt att rosten får fäste, säger Olle Bergstedt.

Utan ett bra lackskydd finns det risk att rosten börjar äta sig in. Allra helst under vintern när vägarna är fulla med salt.
– Om man har ett lackskydd så är det bara att spola av bilen, det är enkelt och bra. Ett tips för alla som inte vill hålla på att tvätta bilen hela tiden, säger Olle Bergstedt.

Det är ett enkelt tips som gör att du kan tjäna många tusenlappar i framtiden.
– Man tjänar på ett lackskydd, dessutom tror jag att de flesta vill åka runt i en bil som ser snygg ut. 
LÄS MER: