Tjuvar stal splitterny lyxbil värd 2 miljoner kr

Biltjuvar slog till mot en splitterny Range Rover. Den guldfärgade lyxbilen värd två miljoner stals utanför Stockholm och är spårlöst försvunnen. Polisen har varnat för att märket är utsatt för stöldligor.

En lyxliga som stjäl Range Rover härjar i Sverige. Enbart i år har 46 Land Rover och Range Rover blivit stulna i Sverige, trots att märket är ovanligt. Enligt polisen slår tjuvarna till utanför hus när ägarna ligger och sover. 

Nu har en av de största stölderna hittills skett. En splitterny Range Rover lyxmodell värd två miljoner kronor försvann på Färentuna utanför Stockholm natten mellan den 26 och 27 september, uppger Larmtjänst.  Trots att bilen är lackerad i den iögonfallande specialfägen Batumi Gold och hade schweiziska nummerplåtar är den spårlöst borta sedan stölden. Enligt polisen handlar det om ligor som härjar och riktar in sig på Range Rover. De flesta bilarna försvinner snabbt ur landet. 

Ligorna säljer bilarna utomlands, tidigare har stulna bilar hittats i mellanöstern och olika öststater. Om någon ser en bil tankas med motorn igång manar polisen till misstänksamhet och att den som ser bilen larmar polisen. 
– Just dessa nätverk kommer från Polen och Rumänien. Vi brukar inte peka ut länder på det sättet, men dessa nätverk är vi säkra på, sade Urban Svahn, polisens brottssamordning i polisregion Väst till Carup i somras.
LÄS MER: