Stjärnans superbil ställs ut på Ferraris museum

Charles Leclercs unika Ferrari ställs ut för allmänheten. Under en begränsad tid kommer hans Daytona SP3 visas upp på Ferrarimuseet.
– Jag tycker att det här är en av de vackraste bilarna i världen, säger Charles Leclerc.

Ferraris egna monegaskiska Formel 1-stjärna fick den här bilen i gåva av av sin arbetsgivare. Den är specialdesignad och racingföraren var själv med i studion under flera timmar.
– Jag har valt en svart färg eftersom jag tycker om den och min första hjälm var matt svart. Men om man öppnar dörrarna så är inredningen röd, jag tycker att alla Ferraribilar ska ha något rött på sig, säger Charles Leclerc.

Den här bilen har bara setts några gånger i Monaco. Att den nu ställs ut så att alla kan se den är smått sensationellt.
– Den kommer att visas upp under en begränsad tid för alla som är intresserade, så det är bara att dyka upp, säger Charles Leclerc.

Han har lagt in flera lite udda detaljer. På det sättet har bilen sin egen personliga prägel.
– Jag har valt att göra Ferrarimärket större, det är passande eftersom det är ett företag med en sådan otrolig historia. Om man sedan tittar på växelspaken så finns Monacos flagga, säger Charles Leclerc.

Den här bilen kommer att visas upp under en kort tid tillsammans med den permanenta utställningen på museet. Museo Enzo Ferrari byggdes 2012 och ligger på Via Paolo Ferrari i Modena. Det är mer än bara ett motormuseum. Här finns vinkällare och en speciell utställning för barnen.

Däremot har byggnaden varit omdiskuterad. Museet ligger bredvid Enzo Ferraris gamla verkstad, en vittrande tegelbyggnad med historiskt värde. Men arkitekterna har tillsammans med företagsledningen valt en futuristisk design, som sticker ut mot den övriga bebyggelsen.
– Det är roligt för mig att ställa ut den här bilen som betyder så mycket. Det är en otrolig bil att köra och jag är så tacksam över den, säger Charles Leclerc.
LÄS MER: