Zlatans superpresent: Köpte två Ferrari för 28 miljoner till sig själv

Zlatan Ibrahimovic köpte rekorddyra presenter till sig själv på födelsedagen 2022. Han gav sig själv två Ferraribilar för totalt 28 miljoner kronor: En Ferrari Daytona SP3 för 18 miljoner och en 812 Competizione Aperta för 6 miljoner kronor. 

.Zlatan är en riktig bilentusiast och äger en otrolig bilsamling. Han har gjort det till en årlig vana att varje år gratulera sig själv på födelsedagen 3 oktober med en ny superbil. 

I år köpte han en rekorddyr present till sig själv – det blev till och med två Ferraribilar. Som vanligt skrev han ”Happy Birthday to Zlatan” under en bild på Instagram. I år visar Zlatan upp en ihopklippt bild på två bilar: En Ferrari Daytona SP3 för 22 miljoner kronor och en Ferrari 812 Competizione Aperta för 6 miljoner kronor. 

Ferrari Daytona SP3 är en specialmodell som bara utvalda Ferrarikunder får köpa. Zlatan är en av Ferraris bästa kunder och äger tidigare flera av de mest åtråvärda modellerna, bland annat Enzo, LaFerrari och Monza SP2. Carup har tidigare berättat att Zlatan kommer att få köpa Daytona SP3-modellen som har en V12-motor på 840 hästkrafter och toppar 340 km/h. 

Zlatans nya Ferrari Daytona SP3 kostar 22 miljoner kronor och har en toppfart på 340 km/h.
Sätena är fast bultade i sittbrunnen på Ferrari Daytona SP3.

Daytona SP3 görs bara i 599 exemplar och kommer med all säkerhet att öka i värde, inte ens Zlatan kommer köra bilen i någon större omfattning, då några extra mil kan dra av miljoner från samlingsvärdet. Då passar Zlatans andra presentbil desto bättre för att roa sig på vägar och racerbanor.

Ferrari 812 Competizione är precis lika snabb Daytona-modellen, men inte lika okristligt dyr. Den kostar bara sex miljoner kronor och har en likadan V12-motor på 830 hästkrafter som Daytona SP3. Aperta betyder att det är en öppen bil.

Tidigare har Zlatan bland annat köpt en Ferrari Monza SP2 och en Ferrari SF90 till sig själv på födelsedagen. Zlatans bilsamling omfattar nu 12 bilar och är värd ungefär 168 miljoner kronor. I samlingen ingår bland annat en Ferrari Enzo, Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder och en Porsche 911 GT2 RS. 

Ferrari 812 Competizione Aperta är lika snabb som Daytona SP3, men något mindre värdefull med en prislapp på sex miljoner kronor.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester