Superstjärnan visar sin färgstarka Koenigsegg

Basketstjärnan Luka Dončić älskar bilar. En av hans mest dyrbara superbilar är en orange Koenigsegg Regera som han nyligen visade upp. Hur tvåmetersmannen kommer ner i superbilen är något av en gåta.

Slovenen Luka Dončić, 25, är en av världens bästa basketspelare och spelar i dag för Dallas Mavericks. Utanför planen har han ett enormt bilintresse och äger bland annat en Ferrari 812 Superfast och en Lamborghini Urus, men kronjuvelen i hans samling är faktiskt en viss Koenigsegg. Något han visade upp i tidskriften Esquire.

För i sin samling har han nämligen en orange Koenigsegg Regera. Modellen tillverkades enbart i 85 exemplar och har  en V8-motor med dubbelturbo och hybridsystem på 1500 hästkrafter. Superbilen är dessutom lättkörd trots sin monstruösa prestanda på grund av Koenigseggs “HydraCoup” vridmomentomvandlare – en unik enlägesdrivmekanism som ersätter behovet av en växellåda. 

https://youtu.be/JVy68m8J7cw?si=muy7twMzgNSveTO2

Regera kan göra 0 till 100 km/h på under 2,8 sekunder och har en topphastighet på 410 km/h. Superbilen värderas till runt 30 miljoner kronor, men det är ett pris som känns fullt rimligt för basketstjärnan som har en nettoförmögenhet på 562 miljoner kronor. 

Hur Dončić får plats i superbilen är ett mysterium då han är två meter och en centimeter lång. Men väl där inne är Regeras interiör fylld med läder och kolfiber i mängder som bidrar till en minst sagt lyxig känsla.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester