Slipper p-böter – för att han inte körde Tesla

En elbilsägare slipper böter på 634 kronor – för att han inte körde Tesla.
– Det ställs hårda krav på förare vid parkering. Därför ska det också ställas hårda krav på parkeringsbolagen, skriver norska Parkeringsnämnden.

Ibland kan det vara svårt att se skillnad på olika bilmärken, men det hör inte till vanligheterna att det brukas tas upp i rätten. Det har det i alla fall gjort nu i Norge. En Mercedes-ägare fick en p-bot i Oslo tidigare i år eftersom han hade lagt in fel parkeringszon och betalade för en annan parkeringsplats än den han stod vid. Detta gjorde att han fick en böter på 634 kronor, men där tar inte historien slut. 

Parkeringsvakten hade nämligen gjort en miss när p-boten utfärdades. Mercedes-ägaren valde att överklaga sin parkeringsbot eftersom det stod att den bötfällda bilen var en Tesla och inte en Mercedes elbil, trots att både registreringsnumret och bilmodell var korrekt inskrivet, skriver Motor.

Mercedes?

När ärendet sedan togs upp i den norska Parkeringsnämnden lyckades Mercedes-ägare att få sin parkeringsbot borttagen. Nämnden motiverade sitt beslut såhär.
– Det ställs hårda krav på förare vid parkering. Det ska därför också ställas hårda krav på parkeringsbolagen. Här har båda parter registrerat fel och då blir det orimligt att behålla parkeringsbötern, skriver nämnden i sitt beslut.

Parkeringsbolaget höll inte med om att p-boten borde blivit borttagen eftersom de hade tagit rätt på bilmodell och registreringsnummer, men så blev fallet denna gång. 
LÄS MER: