GM säger upp 1000 anställda när Apple-chef slutar

General Motors säger upp mer än 1000 anställda över hela världen. Företaget menar att nedskärningarna inte beror på kostnadsbesparingar, istället kom beskedet efter Mike Abbotts avgång, vice vd för GM:s mjukvarudivision.

General Motors med vd:n Mary Barry i spetsen (bilden ovan) säger upp mer än 1000 anställda vid sina mjukvaru- och serviceenheter över hela världen, detta rapporterar CNBC. GM, som bekräftar uppsägningarna säger i ett uttalande till tidningen att:
– När vi bygger GM:s framtid måste vi förenkla för snabbhet och kvalitet, fatta djärva beslut, och prioritera de investeringar som kommer att ha störst effekt.

Mjukvaru- och serviceenheterna täcker ett brett område för biltillverkaren, bland annat GM:s OnStar-varumärke för infotainment samt flera nya områden som prenumerationstjänster. Ungefär hälften av uppsägningarna är i USA, och enligt CNBC omfattar nedskärningarna 600 jobb på GM:s tekniska avdelning nära Detroit. GM menar att nedskärningarna inte beror på kostnadsbesparingar, istället kom beskedet i och med Mike Abbotts avgång. 

Den före detta Apple-chefen anställdes på GM 2023 för att utveckla mjukvaruprodukter mitt under en ökning av investeringar i elbilar och abonnemangsbaserade tjänster. Abbott var vice vd för GM:s mjukvarudivision men lämnade nyligen företaget på grund av hälsoskäl. 
LÄS MER: