Barry, 75, kör sin sportbil med 1200 hk i 351 km/h: ”Inte illa”

Barry är en bilentusiast som inte låter åldern bromsa honom. Vid 75 års ålder drar han upp sin Nissan GT-R i 351 km/h. 
– Jag var väldigt väldigt exalterad, det var fantastiskt. Jag är glad att vi har gjort det här och bockat av det från min bucketlist, berättar han.

Bara för att du behöver bli aningen äldre behöver du inte sakta ner, det är Barry, 75, från Sydafrika ett levande bevis på. 
– Jag antar att när jag blir gammal, då måste jag sakta ner lite. Men jag är inte säker på när det kommer att vara.

Till vardags kör han en en liten Honda Civic, men när det ska köras bil på riktigt har Barry en Nissan GTR från 2012. Och det är ingen vanlig GTR precis. Bilen är modifierad och har 1200 hästkrafter, vilket gjort att han kört ifrån Bugattis vid dragrace.

– Folk skickar sina bilar utomlands för att få dem modifierade och det är precis vad jag gjorde. De behöll bilen i sex månader och den kom tillbaka med några riktigt tunga ändringar.

Motorn är helt ombyggd. Allt från vevaxel till turboladdare är modifierat, växellådan har rakskurna drev och ska klara 2000 hästkrafter. Barry har redan kört kvartsmilen på 9,7 sekunder, men nu är det dags att förverkliga en sak som stått på hans bucketlist sedan länge. 

Han tar fram nycklarna till sin Nissan GT-R och beger sig till flygplatsen Upington International Airport för att förverkliga sin dröm. Landningsbanan är extra lång. Och den visar sig med råge göra så att Barry kör över 200 mph. Farten stannar inte förrän på 218 mph – 351 km/h. 

– Aldrig gjort det förut i mitt liv. Fantastiskt, fantastiskt, ja inte illa. Nästa sak jag måste prova är nog detta i en Bugatti, men en sak i taget. Jag var väldigt exalterad, det var fantastiskt, säger han. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester