Tesla-ägare kopplade olagligt bilen till högspänning

Teslaförare kopplade olagligt in sig till högspänningsnätet. Därefter var hen nära att ödelägga ett helt kvarter.
– Det är ett vanligt problem, konstaterar polischefen Arturo Sanchéz i Tijuana.

Teslaägaren är ännu okänd för polisen. Man vet inte mer än att den hade kaliforniska skyltar. Däremot vet polisen i staden att den här personen var mycket nära att ställa till en stor katastrof som kunde kosta många människor livet. 

Nyligen larmades polis och brandkår till ett slumområde utanför Tijuana i nordvästra Mexiko. När de kom fram var huset redan helt nedbrunnet. Samtidigt hade elden precis spridit sig till grannhuset. Därför fick brandkåren bråttom att försöka släcka elden.

Ganska snart såg man att elden kom från en Tesla och att dess batteri höll liv i elden.
– Vi fick gräva en jordbarriär runt bilen och sedan spruta vatten tills det slocknade. Men det dröjde ett par dagar, säger brandchefen Rafael Carrillo till Mexico News Daily.

Enligt polisen i Tijuana är det ett stort problem med brinnande elbilar i staden. Anledningen till det är att befolkningen har en tradition att olagligt koppla in sig på högspänningsnätet för att stjäla el.  Nu kom som tur är ingen skada. Men med tanke på hur tätt husen står i det här bostadsområdet var det ett rent mirakel, enligt räddningstjänsten där. Som vill att elbilsägare ska läsa på ordentligt hur man säkert laddar sin elbil. 

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester