VW ska utmana bensinbilar med nya elbilen

Volkswagen satsar på att utmana förbränningsbilar med nya versioner av elbilen ID.7. Racerkombin ID.7 GTX Tourer klarar 0-100 km/h på 5,5 sekunder. Den som vill åka riktigt långt väljer ID.7 Pro S som med en räckvidd på 71 mil tar sig lika långt som en del bensinbilar.
– Därmed tar båda Pro S-versionerna steget in i räckviddsspektrumet för modeller med förbränningsmotor, uppger Volkswagen.

Volkswagen ID.7 finns nu både som sedan och som en väldigt rymlig kombi. Nyligen hyllades bilen av tyska ADAC som den bästa de testat någonsin. Nu rullar Volkswagen ut inte mindre än fyra nya versioner av elbilen. 

Nya ID.7 GTX och GTX Tourer är en fyrhjulsdriven sportversion. Den får totalt 340 hästkrafter vilket kan ta sedanen upp till 100 km/h på 5,4 sekunder. Kombin behöver ytterligare en tiondel. GTX får ett batteri på 86 kWh och en räckvidd på 595 km, Tourer har en mils lägre räckvidd. 

Den som vill åka långt mellan laddstoppen väljer med fördel ID.7 Pro S och Pro S Tourer. Enligt Volkswagen tar det bilen in i samma räckviddsspektrum som bilar med förbränningsmotor. Med bakhjulsdrift och det nya batteriet på 86 kWh kommer ID.7 Pro S 71 mil på en full laddning, kombin 69 mil, båda siffrorna enligt WLTP och gäller i första hand under sommartid. Priserna för ID.7 GTX och Pro S i Sverige är inte släppt ännu.

LÄS MER: