Första tvätten på 40 år – se otroliga förvandlingen

En Jaguar Mark X från 1964 hittades i en lada. Bilen har inte rörts på 40 år – men geonomgår en otrolig förvandling när den tvättas.

När äldre bilar som inte tvättats på flera år ska ses över är det alltid ett lotteri vad utfallet blir. Vanligtvis är de nerrostade och behöver en total restaurering. Så var det inte med denna Jaguar Mark X. Bilen som stått parkerad och orörd i över 40 år skulle bli såld av sin ägare. Köparna flockades inte till den smutsiga bilen och ägaren fick då idén att be om hjälp från Youtubern “Detail Dane”. 

Youtoubern satte igång direkt med arbetet med den klassiska bilen och efter några  timmars jobb med en högtryckstvätt och lite detaljering var magin skapad. Den vita lacken lyste som ny och kromkanten helt fläckfri. Bilen kanske inte är körduglig idag, då motorn inte går, men förvandlingen går bara att beskriva som fantastisk.

Modellen Jaguar Mark X har en rik historia som påbörjades 1961 då den lanserades som en ersättning mot Mark IX. Bilen blev snabbt populär och blev en symbol för bilmärket. Alla bilar monterades i Coventry, England. Totalt såldes 24 282 enheter av modellen. Något som sticker ut med just denna nyomvandlade bil är att endast 5775 Mark X såldes utanför Storbritannien. Just nu ligger den ute för försäljning igen i Michigan, USA. Med ett pris på ungefär 100 000 kronor.  

LÄS MER: